Schuldenbewind

Wat is Schuldenbewind?

Schuldenbewind, of bewindvoering, is een vorm van ondersteuning die wordt geboden aan mensen die financiële problemen ondervinden. Dit kan verschillende oorzaken hebben, zoals hoge woonlasten, scheiding, faillissement, gezondheidsproblemen of een verstandelijke beperking. Onze dienstverlening richt zich op het begeleiden van deze mensen naar schuldhulpverlening. Dit betekent dat we hen helpen om professionele ondersteuning te krijgen bij het aanpakken van hun schulden en het herstellen van hun financiële situatie.

Hoe werkt het?

Het komt voor dat mensen ernstige financiële problemen hebben die leiden tot schulden. Als deze schulden naar verwachting niet binnen drie jaar volledig kunnen worden afgelost, worden ze beschouwd als problematische schulden.Wanneer mensen problematische schulden hebben kunnen in aanmerking komen voor schuldenbewind. Als bewindvoerder bieden wij begeleiding om jou naar schuldhulpverlening te leiden.

Het doel ervan:

Toeleiding Schuldhulp
Schuldhulpverlening is een proces waarbij een persoon met financiële problemen wordt bijgestaan en begeleid door een gespecialiseerde organisatie om hun schulden af te lossen.Om te beginnen met het aflossen van de schulden, moet er overeenstemming worden bereikt met de schuldeisers. Wanneer dit lukt, wordt dit een vrijwillige schuldregeling genoemd, binnen het minnelijke traject (MSNP). Als het niet lukt om tot een akkoord te komen, kan er een verzoek worden ingediend voor toelating tot de wettelijke schuldsaneringsregeling (WSNP), dat door de rechter wordt beoordeeld.Als onderdeel van onze dienstverlening in schuldenbewind, begeleiden wij jou naar een succesvolle aanmelding voor schuldhulpverlening bij een erkende schuldhulpverlener.

Neem contact op

Connect vrijblijvend met ons!
We zullen zo snel mogelijk met jou contact openemen.
Bedankt! We hebben je bericht ontvangen
Oeps... Er is iets misgegaan bij het versturen van het formulier.

Adviesgesprek

Krijg direct hulp
Bedankt! We hebben je bericht ontvangen
Oops! Something went wrong while submitting the form.